tisdag 27 mars 2012

Snyggast på nätet

                                                                      
Snyggast på nätet kom ur 2009 . författare heter Lotta Löfgren-Mårtenson . Hon arbetar som docent i hälsa och samhälle med inriktning sexologi och sexualitetsstudier vid Malmö högskola .
Huvudpersonen är Emma, hon är en tjej som vill vara med en bra vän. Till sist lyckades hon med en bra vän som heter Elin. Emma är tillsammans med en kille som heter Gustav . Hon bor med sin familj. Andra huvudpersonen är Elin, hon är Emmas kompis. Elin ville vara Emmas kompis men sedan blev Elin mest jobbigt för att hon bestämma allt själv. En annan viktig person är Gustav. Han är Emmas kille . Han lämnade Emma efter att han hörde att hon har lagt ut bildar på sig i bara bh:n på en sajt. Men till sist blev de tillsammans igen.
Först allt utspelar sig i Sverige men sedan utspelar sig allt i Danmark i Köpenhamn. Mest handlingen var på skolan eller hos Elin, Emma och i hotellet i Köpenhamn. Ibland var det roligt och ibland var det tråkigt beror på vad har de för problem. I Köpenhamn allt var roligt och fint för att de hade inge problem där.  
Det handlar om en tjej som heter Emma. Emma är tillsammans med en kille som heter Gustav. De gör allt tillsammans, så dem har glömt deras kompisar . Någon gång de har bestämt att dem ska vara med kompisar också. Gustav har sina kompisar kvar, fast Emma har ingen kompis kvar, så hon började leta efter en bra kompis. Elin ville vara Emmas kompis, men Emma har tänkt att hon ska vara kompis med någon annan tjej. Till sist blev de vänner (Elin och Emma). Först Elin var trevligt och snäll mot Emma, så de hade så kul tillsammans. Men sedan känns det mest jobbigt att vara Elins kompis för att allt sker på Elins villkor. En gång bestämde Elin att de skulle lägga ut bildar på nätet i en sajt, där kan man rösta på sötaste tjej eller kille. Den som tar av sig mer kläder får fler röstar, så de tog bildar på sig med bh bara. De hade så kul när de tog bildarna, men sedan Emma ångrade sig. Nästa dag i skolan blev Emma mobbad av några tjejer som har sett bildarna på webbsidan. Sedan hörde Gustav det hon hade gjort och han lämnade henne. Emma blev arg på Elin och på sig själv. Hon bestämde sig för att de skulle ta bort bildarna. Först Elin ville inte det men sedan gjorde hon det för Emmas skull. Sedan allt blev bra, Gustav och Emma blev tillsammans igen och de skulle resa till Köpenhamn dagen efter med skolan.
Den som berättar historien finns inte själv med i handlingen . Han växlar mellan olika personer hela tiden och berättar vad de gör. Det är lätt att följe och förstå texten eftersom han använder lätta ord.
Budskapet från boken är att man ska tänka igenom saker innan man gör något och att vänner är lika viktiga som att vara tillsammans med en kille eller en tjej. Riktiga vänner hjälper sina vänner och lämnar dem aldrig, så måste man tänka lite innan man väljer den rätta vännen.
Jag tycker om den här boken. Den var jätte bra bok för att den handlar om kärlek och vänskapen. Man kan lära sig av sina misstag i livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar