tisdag 27 mars 2012

Det Fruktansvärda

Boken som heter’’ Det Fruktansvärda ’’ Har blivit en film. Boken skriver av den svenska författaren Håkan Nesser. Håkan Nesser själv född i Kumla, en liten by i Örebro. Han skriver denna bok på ett sätt som gör att man bli nyfliken fortsatte läsa vidare. Författaren har avslöjat det Fruktansvärda i slutet av boken. Han har skrivit flera böcker och han har fått presenter. Han har skrivit en bok som heter Barens Triangel. Han skriver hur vissa barn tidigt att bli vuxna.
Huvudpersonerna i boken var Erik och Edmund. Erik som berättade denna historia om det Fruktansvärda. Eriks mamma låg på sjukhuset, sjuk i cancer. Hans pappa jobbade som vakt i fängelset. Hans bror var åtta år äldre än Erik och han var journalist. Histioren började när Eriks pappa ville att båda Erik och storebror skulle bo i sommarhuset vid Generas sjö. Eriks pappa sa att Edmund också skulle komma till sommarhuset. Edmund var Eriks klasskamrat men de kände inte varandra. De skulle vara tillsammans hela sommaren.
Det var en sorglig historia. Erik kände sig ensam för att det fanns ingen som tog handen om honom. Han ville att någon skulle ta hand om honom. Han tänkte alltid på sin mamma som låg på sjukhuset och att hon skulle dö snart. Han blev tidigt vuxen.  
Handlingen utspelade sig i Generas sjö, i det området låg sommarhuset. De skulle bo i sommarhuset hela sommaren för att ta hand om sig själva. Eftersom deras föräldrar var upptagna. Under sommaren skulle Eriks bror skriva en bok om livet. Erik och Edmund blev vänner och de började lita på varandra. Under sommaren hade Eriks bror ett förhållande med Ewa. Ewa var en lärare och hon hade gjort slut med Berra. Berra var en känd handbollsspelare och han kallades för Kanon. Efter några dagar hittades Berra mördad på en parkering. Men Författaren hade inte avslöjat vem som hade dödat Berra.
 Budskapet i boken var hur vissa barn tidig måste bli vuxna och inte får hjälp av sina föräldrar. Barnen kände de var ensamma för att det fanns ingen som ta hand om dem. Barnen ville att någon som skulle ta hand om dem.
I boken beskrivas en sorglig händelse som en del av vardagen. Erik ville ha någon som skulle råd till honom för att han skulle kunna gå rätt väg i livet. Erik ville någon som skulle ta hand om honom.a
Jag har gjort en bedömning av boken och har gett den en 7 av 10. Boken är spännande och samtidigt är sorglig. Boken ger lust att fortsatte läsa vidare. Man blir nyfliken för att man vill veta, vad det ska hände i slutet av boken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar