torsdag 31 maj 2012

Krigare utan minne / The Ghost

Krigare utan minne är en fantasy bok som har skrivits av Niklas Krog år 2008. Hans första roman var korstågsromanen Under Guds himmel som gavs ut 1996. Under tiden skrev han på sin första fantasybok En krigares hjärta som tog fyra år att skriva, och gavs ut 1997. Tidigare har han varit en basket ball spelare och har vunnit både ett guld och silver medaljer.
Huvudpersonen kallas för Biko, alla hans minne är borta och personer som möter Biko blir rädda och vill döda honom men han inte kan förstå varför. För att hitta besked för sina frågor börjar han en resa som är fult av faror. Plötsligt kommer Biko ihåg att en monster attackerade honom och förde honom till en strand, då hör han fyra männen som seglar mot honom och vill döda honom för att få tag på belöningen men plötsligt kommer han ihåg hur man dödar. Bikos ser en ny minnesbild han ser sitt hus och hör sitt barns röst.
Händelsen utspelar sig på en strand och då sprider den till olika platser jag tror att årstid var sommar, för att det fanns ingen snö och dem levde i en stressig miljö på grund av Bikos, minne var borta och han kunde inte komma ihåg hans familj eller vem han var.
Under sin resa får Biko hjälp av en tjej som heter Tira, dem träffar varandra av en ren tillfallighet, när han räddar henne av Gardas soldater Tira är en ockult tjej hon har förlorat sin familj på grund av en man som heter Gardas därför bestämer hon att hämna för hennes familj död. Tira märker att Bikos minne är borta därför lurar hon honom och berättar att Gordas har mördat hans familj. Dem börjar segla tillsammans mot Gardas borg. Till slut möter Biko Gardas på sin båt man mot man, då förstår Biko att sin familj inte har blivit mördad utan Tira har lurat honom men ändå blev han inte arg för att han förstår att Tiras familj är död på grund av Gordas soldater.
Författaren skrev texten på ett spännande sätt som gjorde att man bara ville fortsätta läsa klart den, författaren var inte med i texten utan han växlade mellan andra personer, Och han beskrev ut personer och deras känsla. Språket var lätt att förstå med det fanns några svåra ord.
Budskapet är att man inte ska lita på någon som man själv inte känner eftersom det finns några människor som exploaterar andra tills dem når sitt mål, Och att man inte ska tro på vad de andra tycker eller säger utan att man ska ha en stark självtroende, och den vill säga att man inte ska bedöma människor genom att se på deras ansikter
Jag tyckte om boken för att den var spännande och gjorde mig känna att jag var själv med i händelsen. Jag tycker att den kommer att lyckas om dem gör denna berättelse for en film, förfataren beskrev texten på ett speciellt sätt som gjorde den lätt att förstå och hänga med. 


The Ghost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar